dinsdag 24 september 2013

Grenzen verleggen

Waar ik nu mee worstel: Waarom gaan wij mensen altijd tot het uiterste, en zijn we altijd op zoek naar de grens, tot waar kunnen we gaan......

Wat bedoel ik hier nou mee. Ik zal je een voorbeeld geven van mezelf: ik volg al jaren een dieet/leefstijl en toen ik het candida dieet volgde mocht ik hoofdzakelijk geen suiker/gist/schimmel houdende producten. Als ik suiker at had ik gelijk een wattenhoofd en voelde ik me echt niet goed dus dat at ik al gauw niet meer. Maar als ik eens een broodje at met gist, dan ging dat best goed! Op lang termijn niet natuurlijk, maar dat is de grens die ik aan het opzoeken was. Hoeveel broodjes kan ik eten dat ik me nog wel goed voel! Want toen wilde ik af en toe wel gewoon brood eten. Waarom lag ik me er niet bij neer en at ik gewoon geen brood meer? Tja, ik vond het gewoon lekker, maar wist ook dat het niet goed voor me was!

Zo ook iemand die ziek is, zegt: nu toch maar eens fruit gaan eten want ik heb nu wel mijn kracht nodig! Waarom niet in het "gewone" dagelijkse leven fruit / gezond eten ter voorkoming van ziek worden? (zegt natuurlijk niet dat je dan niet ziek wordt, dat begrijp ik ook!) Dit heeft ook met grenzen opzoeken te maken vrees ik...............wat kan wat niet!

Van het weekend was ik op een feestje en daar sprak ik een behoorlijk gezette dame, zij was heel enthousiast over mijn webshop. Maar zei ook gelijk: ik hoef dat gelukkig niet te gebruiken, want ik voel me uitstekend! Tja, dan denk ik weer (heb het niet gezegd hoor want ik heb een hekel aan mensen dingen opleggen) totdat je ziek wordt en dan klagen! Terwijl je het waarschijnlijk had kunnen voorkomen.

Zo ook een jongen van begin twintig, veel makkelijk eten (md), roken, energydrankjes, en natuurlijk de nodige alcoholische versnaperingen. Toen ik hem sprak en vertelde dat hij ook goed voor zichzelf moet zorgen (heel voorzichtig gebracht) kreeg ik te horen: leuk dat jij zo biologisch bezig bent enzo maar ik heb daar helemaal niets mee. Ook grenzen zoeken? Of struisvogelpolitiek? Onwetendheid? Ik vind het gewoon zo zonde!

Maar ik begrijp het wel! Ik zoek zelf ook continue grenzen! Ik eet nu in principe geen brood meer. Mijn arts heeft gezegd: als je in een restaurant eet, mag je natuurlijk wel eens een keer een wit broodje eten hoor! Maar ja, als je dan in een bepaalde situatie 3 dagen achtereen uit eten bent, en dan die 3 dagen een paar witte broodjes eet...............dan kun je het oplopen! En dat heb ik dus gemerkt. Mijn hele menstruatie was een drama die maand, en ik weet bijna zeker dat die broodjes ermee te maken hadden. Nu uitzoeken hoe vaak ik een wit broodje kan eten zonder dat mijn lichaam en geest hier hinder van krijgen ;-).

Ik denk dat het komt omdat we gewoon lekker willen leven, en ook eens willen zondigen. Maar als het ten koste van je gezondheid gaat?! Dan hebben we er een hoop voor over!

Denk om je kostbare gezondheid, je hebt maar één lichaam en koester het!