zaterdag 10 mei 2014

Druk, druk en nog eens druk

Eindelijk weer eens een blog van mij, ik heb het namelijk nogal DRUK gehad! Zo druk dat ik ook even geen inspiratie had om te schrijven. Veel vervelende dingen meegemaakt en heel veel gewerkt. Een beetje te veel als ik eerlijk ben, want het ging even niet goed. Gelukkig het sein serieus genomen en het gaat weer de goede kant op. Nou goed, deze blog gaat dus over drukte. Werkelijke drukte van dingen die je allemaal moet/wil ondernemen en de drukte in je hoofd.

Er zijn altijd wel periodes dat je van het één in het ander terecht komt en je de drukte gewoonweg niet kan omzeilen. Als je daarnaast je werk, huishouden, gezin en beesten hebt kan dat wel eens teveel zijn. Gelukkig is het vaak tijdelijk.

Dan zijn er ook mensen die het altijd druk hebben, om te voorkomen dat ze in de situatie terechtkomen van………alleen zijn.  Alleen zijn in de betekenis van eenzaam alleen zijn.  Eenzaam alleen, in het gezinsleven of met partner. Eenzaam kun je altijd zijn ook al ben je niet alleen. Eenzaam is misschien wel één van de vervelendste gevoelens die je kunt hebben.

Daarnaast zijn er mensen die het zo druk hebben dat ze niets meer erbij kunnen plannen. Mijn agenda zit helemaal vol deze maand hoor! Volgende maand, dan maken we een afspraak. Als de maand voorbij is, dan viel het uiteindelijk allemaal reuze mee. De agenda staat wel vol, maar een dag heeft 24 uur en de meeste afspraken duren niet zo lang. Tijd genoeg over VOOR JEZELF. Daar draait het in dit geval vaak om. Je ziet al je vrije tijd verdwijnen, en dat geeft stress. Ik praat nu uit ervaring en ik heb er voor mezelf een oplossing voor gevonden. Op zondag bekijk ik de agenda globaal door voor de week die gaat komen, en daarna bekijk ik het per dag. Dat geeft mij heel veel rust.


We leven in een wereld waarin veel moet en veel van je verwacht wordt. Balans en rust vinden is dus heel belangrijk, anders gaat het ten koste van je gezondheid. Luister goed naar jezelf, en trek op tijd aan de bel. Kom voor jezelf op en schrap in de agenda als dat nodig is om rust te creëren, zelfs als het leuke dingen zijn. En als je pijn en verdriet voelt als je in “rust” bent, loop er niet voor weg maar voel en onderga het. Dat heet verwerken. Loop je ervoor weg door jezelf steeds maar bezig te houden dan krijg je gegarandeerd lichamelijke klachten. En ooit komt pijn en verdriet er toch uit, maar hoe langer je wacht, hoe langer het kan duren.